obiturizm.com.tr turkmenistan flag turkmenistan airlines turkmenistan havayolları

Türkmenistan vizesi almak için, vize@obiturizm.com.tr adresine mail gönderebilir ya da “+90 212 256 90 15″ numaralı telefondan bize ulaşabilirsiniz.

 

Türkmenistan Çalışma Vizesi Nasıl Alınır?

Türkmenistan Çalışma Vizesi Nasıl Alınır?
Geçici çalışma izni için işverenin Türkmenistan Devlet Gulluğu’na sunması gereken evraklar şunlardır;
1. Devlet Gulluk Müdürlüğüne davet nedeni ve yerini içerir dilekçe.
2. Türkmenistan’da çalıştırdığı personelin, A B C tablolarına uygun olarak tanzim edilmiş oransallık tablosu. İşçi sayısı 10’dan fazla ise elektron varyantı da eklenmelidir.
3. Şirket kadro sayısının fotokopisi.
4. İş aktinin fotokopisi ve bir önceki (uzatma) izninin veya tasdikinin bir sureti.
5. Anket formu ve 3×4 fotoğraf.
6. Personel 3 aydan fazla Türkmenistan’da bulunacaksa, AİDS raporu.
7. Tüzel kişiler ayrıca Ustav, EGRPO, Devlet Kayıt Sertifika ve tüm Lisansları.
8. Vergi borcu yoktur yazısı
9. Kontrat fotokopisi, yabancı Tüzel veya Özel kişi ile yapmış olduğu iş sözleşmesinde belirtildiği tertipte yerine getirecek görevi.
10. Hukuki adresini tasdik eden belge.
11. Personelin diploma onayı.
12. İzin için ödenen harç makbuzu.
Türkmenistan Devlet Kurumları ile yapılmış kontarata dair Geçici Çalışma İzni, Türkmenistan Bakanlar Kurulundan veya Aşkabat Belediyesinin muvafakati ile tamam olur.

İşveren olarak vize başvurusu
- Şirketin antetli kağıdına kaşeli ve imzalı olarak, konsolosluk vize departmanına hitaben yazılmış, seyahat detaylarını ve vize talebinizi belirten dilekçe
- Ticari Sicil Gazetesi Fotokopisi
- Vergi Levhasının Fotokopisi
- İmza Sirküleri Fotokopisi
- Yeni Tarihli Faaliyet Belgesi Fotokopisi
- Hesap Cüzdan Fotokopisi
- Gayrimenkul Tapu Fotokopisi
- Kredi Kartları Fotokopisi
- Otel Ve Uçak Rezervasyonları,
- Ticari Seyahatleriniz İçin yurtdışındaki Firmadan Davetiye
( yurtdışından gönderilen davetiyenin bir sureti sizde diğerininse konsolosluk vize departmanında olması gerekmektedir.)
- 2 Resim ( Arka Fonu Beyaz, Yeni Çekilmiş ve Rötuşlanmamış )
- Pasaport ( Vize bitiş tarihi itibarıyla en az 6 ay süresi olan, varsa eski pasaportlarınız )
- Seyahat Süresini Kapsayan 30.000 € Teminatlı Seyahat Sağlık Sigortası

Bordrolu Çalışan olarak vize başvurusu
- Şirketin antetli kağıdına kaşeli ve imzalı olarak, konsolosluğa hitaben, işveren tarafından yazılmış şirketteki görevinizi, seyahat detaylarını ve vize talebiniz belirten dilekçe.
- Şirketin imza sirküleri
- Vergi levhasının fotokopisi
- Yeni tarihli faaliyet belgesi fotokopisi
- Ticari sicil gazetesi fotokopisi
- Sigorta işe giriş bildirgesi fotokopisi ( SSK giriş bildirgesi tekrar ve yeni işe giriş ise eski SSK işe giriş bildirgesi)
- 4 aylık sigorta bildirgesi fotokopisi
- Son üç aylık bordro fotokopisi
- Şirketin hesap cüzdan fotokopisi
- Gayrimenkul tapu fotokopisi
- Kredi kartları fotokopisi
- Turistik gidenlerden otel ve uçak rezervasyonları,
- Ticari Seyahatleriniz İçin yurtdışındaki Firmadan Davetiye
( yurtdışından gönderilen davetiyenin bir sureti sizde diğerininse konsolosluk vize departmanında olması gerekmektedir.)
- 2 Resim ( Arka fonu beyaz, yeni çekilmiş ve rötuşlanmamış )
- Pasaport ( Vize bitiş tarihi itibarıyla en az 6 ay süresi olan, varsa eski pasaportlarınız )
- Seyahat Süresini Kapsayan 30.000 € Teminatlı Seyahat Sağlık Sigortası
- Ev Hanımı olarak vize başvurusu
- Konsolosluk vize departmanına hitaben yazılmış seyahat detaylarını ve vize talebiniz belirten dilekçe
- Gayrimenkul tapu fotokopisi
- Hesap cüzdan fotokopisi
- Eşi çalışıyor ise veya işveren ise yukarıda belirtilen belgeler eklenecektir.
- 2 Resim ( Arka fonu beyaz, yeni çekilmiş ve rötuşlanmamış )
- Pasaport ( Vize bitiş tarihi itibarıyla en az 6 ay süresi olan, varsa eski pasaportlarınız )
- Seyahat Süresini Kapsayan 30.000 € Teminatlı Seyahat Sağlık Sigortası
- Eşinin geçerli yada eski vizesi varsa fotokopileri

Öğrenci olarak vize başvurusu
- Konsolosluk vize departmanı’na hitaben dilekçe
- Okuldan yeni tarihli öğrenci belgesi
- 18 yaş dolmamış ise anne ve babadan yurt dışına seyahat edebilmesi için muvafakat name
- Aile işveren ise veya bordrolu ise yukarıda belirtilen belgelerin tamamı eklenecektir.
- 2 Resim ( Arka fonu beyaz, yeni çekilmiş ve rötuşlanmamış )
- Pasaport ( Vize bitiş tarihi itibarıyla en az 6 ay süresi olan, varsa eski pasaportlarınız )
- Seyahat Süresini Kapsayan 30.000 € Teminatlı Seyahat Sağlık Sigortası
- Anne veya Babanın geçerli yada eski Almanya vize si varsa fotokopileri

Emekli olarak vize başvurusu
- Konsolosluk vize departmanı’na hitaben dilekçe
- Emekli cüzdanı fotokopisi
- Sağlık karnesi fotokopisi
- Gayrimenkul tapu fotokopisi
- Banka cüzdan fotokopisi
- 2 Resim ( Arka fonu beyaz, yeni çekilmiş ve rötuşlanmamış )
- Pasaport ( Vize bitiş tarihi itibarıyla en az 6 ay süresi olan, varsa eski pasaportlarınız )
- Seyahat Süresini Kapsayan 30.000 € Teminatlı Seyahat Sağlık Sigortası

www.obiturizm.com.tr
×
Web Design BangladeshBangladesh online Market