Bulgaristan vizesi almak için, vize@obiturizm.com.tr adresine mail gönderebilir ya da “+90 212 256 90 15″ numaralı telefondan bize ulaşabilirsiniz.

 

Bulgaristan vizesi için gerekli olan belgeler
- Özel Ziyaret Amaçlı Bulgaristan Vize Başvurusu
- Turistik Bulgaristan vize başvurusu
- Bulgaristan Evlilik Vizesi İçin Gerekli Evrakları
- Transit Bulgaristan vize başvurusu Gerekli Evrakları
- Vize – D – ( Oturum Vizesi )Bulgaristan vize başvurusu Gerekli Evrakları
- Firmamız Bulgaristan Konsolosluğana Sizin Adınıza TAM Basvuru Yetkisine Sahiptir.
- Bulgaristan Yeşil Pasaport Sahiplerine Vize Uygulamaktadır.(Sadece diplomatik pasaport sahipleri vizeden muaftır.)
- Bulgaristan Konsolosluğunda arzu edilirse EXPRESS vize Uygulaması Bulunmatadır.
- Normal İşlemde 7 iş Günü — Express İşlemde 4 iş Gününde Sonuçlanmatadır.
- Özel Ziyaret Amaçlı Bulgaristan Vize Başvurusu
- Yabancılar Şubesinden Alınmış Noter Tastikli Davetiye
- 1 Adet BioMetrik Fotograf ( Arka Fonu Beyaz, Yeni Çekilmiş ve Rötuşlanmamış )
- Pasaport ( Vize bitiş tarihi itibarıyla en az 6 ay süresi olan, varsa eski pasaportlarınız )
- Son 6 aya ait banka hesap cüzdan Fotokopisi
- Turistik Bulgaristan vize başvurusu
- Pasaport (Geçerlilik Süresi en az 1 Yıl olacak)
- 2 Adet Arkası Beyaz Fon Biyometrik Resim
- Son 6 aya ait Banka Hesap Cüzdanı Fotokopisi
- Otel Rezervasyonu
- Evli ise Eş Bilgileri ( Eşinin Doğum Yeri,Doğum Tarihi Genç Kızlık Soyadı vs)
- 18 Yaşından Küçükler için Anne ve Baba Tarafından Noter Tastikli Muvafakatname

Bulgaristan Evlilik Vizesi Vizesi İçin Gerekli Evraklar
- Türkiyede’ki Evlilik Cüzdanlarını Apostilleyip Bulgaristan Dış İşleri Bakanlığına Legalizatsiya için gönderiyor ve bağlı olduğu Bulgaristan’daki Belediye’den Nikah Cüzdanı çıkartılması gerekmektedir.
- Çift Vatandaş olan Eş tarafından hazırlanmış tam Adresi belirtilmiş Noter’den tasdikli eşi onunla oturabileceğini gösteren Deklaratsiya (Taahütname)
- Türk Vatandaşı olan eş adına Bulgaristan’da herhangi bir Bankada hesap açılması Gerekmektedir.
- Çift Vatandaş olan eşin Liçna Kartının Fotokopisi
- Pasaport (Geçerlilik Süresi en az 1 Yıl olacak)
- 2 Adet Arkası Beyaz Fon Biyometrik Resim
- Bulgaristan konsolosluğu vize departmanına hitaben yazılmış Hakkınızda detaylarını ve vize talebiniz belirten dilekçe

Transit Bulgaristan vize başvurusu
- Transit Geçilecek Olan Ülkenin vizesinin Alınmış Olması Gerekmektedir.
- Bulgaristan Konsolosluğu vize departmanı’na hitaben dilekçe
- 18 yaş dolmamış ise anne ve babadan Bulgaristan a seyahat edebilmesi için muvafakat name ve Nufus Kayıt Örneği
- 2 Biometrik Resim ( Arka fonu beyaz, yeni çekilmiş ve rötuşlanmamış )
- Pasaport ( Vize bitiş tarihi itibarıyla en az 6 ay süresi olan, varsa eski pasaportlarınız )

Vize – D – ( Oturum Vizesi )Bulgaristan vize başvurusu Gerekli Evraklar
- Mahkeme Kararı ( Şirket Kuruluş Belgesi)
- Bulstat Kartı
- Udostoverenie za Aktualno Sıstoyanie (Faaliyet Belgesi)
- Bulgaristan Ticaret Odasına Kayıt Belgesi
- En az 10 Sigortalı İşçi Çalıştırdığınıza Dair İşçi Listesi
- Herhangi bir Bulgaristan Bankasında Firma Adına Hesap Cüzdanı
- Kira Sözleşmesi (Her ortak için Ayrı )
- Her Ortak için Bulgaristan Bankasında Hesap Cüzdanı / Çalışan İçin Maaş Bordrosu
- Pasaport ve Pasaport Fotokopisi
- 2 Adet Arkası Beyaz Fon Biyometrik Resim
- Bulgaristan Konsolosluğu vize departmanı’na hitaben dilekçe

TİCARİ VİZE İÇİN GEREKEN EVRAKLAR
1-) Eksiksiz doldurulmuş Bulgaristan vize başvuru formu
2-) Noterden Vekaletname
3-) Şirket Antetli Kâğıdına kaşeli ve imzalı Konsolosluğa hitaben yazı.
4-) Şirket Vergi Levhası

ÖZEL ZİYARET VİZESİ İÇİN GEREKEN EVRAKLAR
1-) Eksiksiz doldurulmuş Bulgaristan vize başvuru formu
2-) Noterden Vekaletname -
3-) Bulgaristan Yabancılar Şubesinden (Migratsiya) Onaylı Özel Ziyaret Davetiyesi (Orjinali).
4-) Seyahat-Sağlık Sigortası (istenilen vize süresini kapsayacak)
5-) 2 Adet Arkası Beyaz Fon Biyometrik Resim (Resmin formatı 35 x 45 mm olmalı, yüz yüksekliği 35 mm olmalıdır)
6-) Pasaport (Geçerlilik Süresi en az 1 Yıl olacak)

Acil Vizeler : 4 İş Gününde
Normal Vizeler : 1 Haftada çıkmaktadır.

5-) Faaliyet Belgesi
6-) Gazete Sicili
7-) İmza Sirküleri
8_) Bulgaristan Yabancılar Şubesinden (Migratsiya) Onaylı Ticari Davetiye
9-) Bulgaristan ile iş ilişkilerini belgeleyen Fatura, Gümrük

Belgeleri veya sözleşme
1-) Pasaport (Geçerlilik Süresi en az 1 Yıl olacak)
2-) İşe Giriş Bildirgesi (Çalışanlar için)
3-) Seyahat-Sağlık Sigortası (istenilen vize süresini kapsayacak)
4-) 2 Adet Arkası Beyaz Fon Biyometrik Resim (Resmin formatı 35 x 45 mm olmalı, yüz yüksekliği 35 mm olmalıdır)
Not: Bu evraklar ile ilk başvuruda tek girişli vize alınabilir. Daha sonraki başvurularda 3 aylık, 6 aylık ve 1 yıllık olarak çok girişli müracaat edilebilir.
Tek/Çok Girişli Vizeler
Acil Vize : 4 İş Günü
Normal Vize : 1 Haftada çıkmaktadır.

TURİSTİK VİZE İÇİN GEREKEN EVRAKLAR
1-) Eksiksiz doldurulmuş Bulgaristan vize başvuru formu
2-) Noterden Vekaletname
3-) Otel Rezervasyonu
4-) Banka Hesap Cüzdanı Fotokopisi (minimum 2000 YTL olmalı) veya Kredi Kartı ekstresi
5-) Seyahat-Sağlık Sigortası (istenilen vize süresini kapsayacak)
6-) Evli ise Eş Bilgileri ( Eşinin Doğum Yeri, Doğum Tarihi, Genç Kızlık Soyadı, vs..)
7-) 2 Adet Arkası Beyaz Fon Biyometrik Resim (Resmin formatı 35 x 45 mm olmalı, yüz yüksekliği 35 mm olmalıdır)
8_) Pasaport (Geçerlilik Süresi en az 1 Yıl olacak)

Acil Vizeler : 4 İş Gününde
Normal Vizeler : 1 Haftada çıkmaktadır.

TRANSİT VİZE İÇİN GEREKEN EVRAKLAR
1-) Eksiksiz doldurulmuş Bulgaristan vize başvuru formu
2-) Noterden Vekaletname -
3-) Pasaport (Geçerlilik Süresi en az 1 Yıl olacak)
4-) Seyahat-Sağlık Sigortası (istenilen vize süresini kapsayacak)
5-) 2 Adet Arkası Beyaz Fon Biyometrik Resim (Resmin formatı 35 x 45 mm olmalı, yüz yüksekliği 35 mm olmalıdır)
Tek Transitler : 4 İş Gününde
Çift Transitler : 1 Haftada çıkmaktadır.

TİCARİ VİZE D (OTURUM) İÇİN GEREKEN EVRAKLAR
0-) İstenen Belgerin Bulgarcaları – Word Dökümanı
1-) Eksiksiz doldurulmuş Bulgaristan vize başvuru formu -
2-) Noterden Vekaletname -
3-) Mahkeme Kararı ( Şirket Kuruluş Belgesi)
4-) Bulstat Kartı
5-) Udostoverenie za Aktualno Sıstoyanie (Faaliyet Belgesi)
6-) Bulgaristan Ticaret Odasına Kayıt
7-) En az 10 Sigortalı İşçi Listesi
8_) İşverenin 10 İşçisi Olduğuna Dair Özet Listesi
9-) Vergi Borcu Olmadığına Dair Yazı
10-) Bulgaristan SSK’sından 10 İşçinin Aylık Hizmet Dökümü
11-) Bulgaristan Noterden Onaylanmış 10 İşçinin Sözleşmesi
12-) Herhangi bir Bulgaristan Bankasında Firma adına hesap Cüzdanı
13-) Kira Sözleşmesi (Her ortak için)
14-) Her Ortak için Bulgaristan Bankasında Hesap cüzdanı/Çalışan İçin Maaş Bordrosu
15-) Pasaport (Geçerlilik Süresi en az 1 Yıl olacak)
16-) Seyahat-Sağlık Sigortası (istenilen vize süresini kapsayacak)
17-) 2 Adet Arkası Beyaz Fon Biyometrik Resim (Resmin formatı 35 x 45 mm olmalı, yüz yüksekliği 35 mm olmalıdır)

EVRAKLAR ORİJİNAL VE FOTOKOPİ OLARAK
2 DOSYA ŞEKLİNDE HAZIRLANACAKTIR.
Not: Vize D başvuru tarihinden itibaren 1 ay sonra çıkmaktadır.

EVLİLİKTEN DOLAYI VİZE D (OTURUM) İÇİN GEREKLİ EVRAKLAR
1-) Eksiksiz doldurulmuş Bulgaristan vize başvuru formu –
2-) Noterden Vekaletname -
3-) Bulgaristan’dan alınmış Evlilik Cüzdanı (orjinali)
4-) Bulgar vatandaşı olan Eş tarafından yapılmış, Bulgaristan’da tam adresi belirtilmiş evde Eşi onunla oturacaktır ve orada tüm masrafları Eşi tarafından karşılanacaktır diye Bulgar Noterinden tasdikli Deklaratsiya (Taahütname)
5-) Türk Vatandaşı olan eş adına Bulgaristan’da herhangi bir
Bankada hesap açılması
1-) Bulgar Vatandaşı olan eşin Liçna Kartının (Bulgar Kimliği) Fotokopisi
2-) Seyahat-Sağlık Sigortası (istenilen vize süresini kapsayacak)
3-) 2 Adet Arkası Beyaz Fon Biyometrik Resim (Resmin formatı 35 x 45 mm olmalı, yüz yüksekliği 35 mm olmalıdır)
4-) Pasaport (Geçerlilik Süresi en az 1 Yıl olacak)
Not: Vize D başvuru tarihinden itibaren 1 ay sonra çıkmaktadır.

BULGARİSTAN’DA OTURUMUNUZ VAR VE EŞİNİZE VEYA AİLE FERDİNİZE DE OTURUM ALMAK İSTİYORSANIZ:
1-) Eksiksiz doldurulmuş Bulgaristan vize başvuru formu
2-) Noterden Vekaletname -
3-) Eşinize oturum almak istiyorsanız Nüfus Müdürlüğünden Evlilik Kayıt Örneği (Form B) almanız gerekmektedir. Bunu Kaymakamlıktan Apostilletip Bulgaristan’da Bulgarcaya tercüme edilip Sofya Dış İşleri Bakanlığına gidecek ve orada onaylatılıp, Noterden tastiklenip Apostil olacak.
4-) Sizin tarafınızdan yapılmış, Bulgaristan’da tam adresi belirtilmiş evde aile ferdinizin sizinle oturacağına ve orada tüm masraflarının sizin tarafınızdan karşılanacağına dair Bulgar Noterinden tasdikli Deklaratsiya (Taahütname)
5-) Nüfus Kayıt Örneği
6-) Oturumunuzun fotokopisi
7-) Oturduğunuz evin Kira Kontratı
8_) Seyahat-Sağlık Sigortası (istenilen vize süresini kapsayacak)
9-) 2 Adet Arkası Beyaz Fon Biyometrik Resim (Resmin formatı 35 x 45 mm olmalı, yüz yüksekliği 35 mm olmalıdır)
10-) Pasaport (Geçerlilik Süresi en az 1 Yıl olacak)

BULGARİSTAN’DA OTURUMUNUZ VAR İSE AİLENİZİN ZİYARETİNİZE GELMESİ İÇİN GEREKLİ BELGELER:
1-) Eksiksiz doldurulmuş Bulgaristan vize başvuru formu
2-) Noterden Vekaletname – vekaletname örneği için tıklayınız
3-) Bulgaristan Yabancılar Şubesinden (Migratsiya) Onaylı Özel Ziyaret Davetiyesi (Orjinali).Mutlaka Eş Tarafından Yapılması Gerek.
4-) Nüfus Kayıt Örneği
5-) Oturumunuzun fotokopisi
6-) Oturduğunuz evin Kira Kontratı
7-) Seyahat-Sağlık Sigortası (istenilen vize süresini kapsayacak)
8_) 2 Adet Arkası Beyaz Fon Biyometrik Resim (Resmin formatı 35 x 45 mm olmalı, yüz yüksekliği 35 mm olmalıdır)
9-) Pasaport (Geçerlilik Süresi en az 1 Yıl olacak)

EĞER EŞLERDEN BİRİSİ VEYA HERİKİSİ DE BULGARİSTAN VATANDAŞI İSE ÇOCUKLARININ DA BULGARİSTAN VATANDAŞI OLMASI İÇİN GEREKLİ BELGELER
1-) Eksiksiz doldurulmuş Bulgaristan vize başvuru formu
2-) Noterden Vekaletname -
Çocuğun Bulgaristan Vatandaşı olabilmesi için Doğum Kâğıdı ve EGN (Bulgaristan Vatandaşlık Numarası) alması gerekiyor. Bunun için gerekli evraklar:
3-) Nüfus Kayıt Örneği
4-) Doğum Kayıt Örneği (Çocuğun)
5-) Evlilik Kayıt Örneği
(Bu 3 Evrak Kaymakamlıktan Apostillenecek)
6-) İsim Denklik Belgesi (Valilikten Apostilli Olacak)
Beşiktaş’ta Bayındırlık ve İskan Müdürlüğünden alınacak
7-) Eşlerden birisinin veya varsa her ikisinin Liçna Kartının (Bulgar Kimliği) fotokopisi

Bu evraklar Bulgaristan’da Bulgarcaya tercüme edilip Sofya Dış İşleri Bakanlığına gidecek ve orada onaylatılıp, Noterden tastiklenip Apostil olacak. Daha sonra Bulgaristan vatandaşı olan eşin kayıtlı olduğu yerden çocuğa Doğum Kâğıdı çıkacak, onunla Bulgaristan’dan veya Türkiye’den
Pasaporta başvuru yapılabilecek..

BULGARİSTANDAN EVLİLİK CUZDANI ÇIKARTILMASI İÇİN GEREKLİ BELGELER
1-) Nüfus Müdürlüğünden Evlilik Kayıt Örneği (Form B) almanız gerekmektedir. Bunu Kaymakamlıktan Apostilletip Bulgaristan’da Bulgarcaya tercüme edilip Sofya Dış İşleri Bakanlığına gidecek ve orada onaylatılıp, Noterden tastiklenip Apostil olacak. Daha sonra Bulgar vatandaşı olan Eş tarafında bağlı olduğu Bulgaristan’daki Belediye’den Nikâh Cüzdanı çıkartıyor.

BULGARİSTAN VATANDAŞLIĞINI GERİ ALMA VİZE D (OTURUM)
1-) Bulgaristan Adalet Bakanlığından Bulgaristan vatandaşı olmadığınıza dair yazı
2-) Bulgaristan’dan Doğum Kâğıdı (Akt za Rajdane)
3-) Daha önce bağlı olduğunuz Belediyeden hangi Antlaşmaya göre göç ettiğinize dair yazı
4-) İsim Denklik Belgesi (Apostilli olacak)
5-) Bulgaristan’da herhangi bir Bankada adınıza hesap açılması
6-) Bulgaristan’da devamlı oturacağınıza dair Bulgar Noterinden tasdikli Deklaratsiya (Taahütname)
7-) Bulgaristan’da yapılmış Kira Kontratı
8_) Seyahat-Sağlık Sigortası (istenilen vize süresini kapsayacak)
9-) 2 Adet Arkası Beyaz Fon Biyometrik Resim (Resmin formatı 35 x 45 mm olmalı, yüz yüksekliği 35 mm olmalıdır)
10-) Pasaport (Geçerlilik Süresi en az 1 Yıl olacak)

SHENGEN VİZENİZ VARSA:
- Eksiksiz doldurulmuş Bulgaristan vize başvuru formu
- Noterden Vekaletname
Bulgaristan devleti 17 Mayıs 2007 tarihi itibariyle Shengen Vizesi sahiplerine bazı kolaylıklar tanımaktadır; Bu kolaylıklar henüz sadece Transit geçişi kapsamaktadır. Örneğin; Shengen Vizeniz varsa Türkiye’nin Bulgaristan’a sınır herhangi bir sınır kapısından çıkış yapabilirsiniz. Bulgaristan’a komşu herhangi bir ülkenin (Makedonya, -Yunanistan, Romanya) sınır kapısından çıkış yapmalısınız

www.obiturizm.com.tr
×
Web Design BangladeshBangladesh online Market